Portal de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta
joventut@joveterraalta.org - tel.977421659 - 660464700
Contacta amb nosaltresSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

El Servei d’atenció Integral (SAI) de la Terra Alta és una prestació de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere que es va posar en funcionament a principis d'abril d'aquest 2018.

Aquest nou recurs està ubicat a l'Oficina Jove on el tècnic compartit, Marc Sampé, n'és el referent encarregat d'oferir el servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. El seu objectiu és donar resposta i consolidar-se com un referent local i comarcal LGBTI. La seva integralitat es construeix i es consolida amb el treball en Xarxa local, comarcal i territorial, en coordinació amb el teixit associatiu de Catalunya.

Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia commemora l’eliminació de l’homosexualitat per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de la llista de malalties mentals ara fa 28 anys, concretament  el 17 de maig de 1990. L’objectiu de la jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI i promoure la reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals que pateixen les persones per la seva condició sexual.

Des del SAI de la Terra Alta es va realitzar una sessió de formació al professorat de l'Institut Terra Alta durant la tarda del passat dimecres dia 16 de maig. La sessió, que va tenir una durada de dues hores, es va fer de forma conjunta amb l'EAP de la Terra Alta on hi van assistir una vintena de professionals de l'educació, entre ells, la coordinadora d'ESO i la psicopedagoga del centre.

La sessió estava dividia en dues parts. Per una banda, una més teòrica on s'establien els antecedents es diferenciava entre sexe, identitat, expressió de gènere i orientació sexual. I per l'altra banda, una altra on s'aprofundia en el bullying amb caràcter homofòbic i es presentaven diverses estratègies i recursos per fer-ne front i/o prevenció.

Cal destacar que durant aquest trimestre també s'han realitzat els tallers "Anomena-ho, existeix" a l'alumnat de 1r d'ESO de la comarca, tant a l'IES Terra Alta com a l'Institut-Escola Mare de Déu del Portal per tal de trencar tabús i combatre la discriminació de les persones per la seva condició sexual.

Agenda d'activitats

Dis Set 28 @ 8:00AM - 05:00PM
Festa de la Costa (Horta)

Facebook

Twitter