Portal de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta
joventut@joveterraalta.org - tel.977421659 - 660464700
Contacta amb nosaltresEl Consell Comarcal de la Terra Alta ha sol·licitat el programa Referent d'ocupació juvenil al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

L’objectiu fonamental del lloc de treball és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, mitjançant actuacions que consistiran principalment en:

- Tota la intervenció directa d’informació, orientació i acompanyament als i les joves.

- Totes les accions desenvolupades amb els professionals de centres educatius, i/o d'altres dispositius sociolaborals, com entitats formatives, de serveis socials o salut i que indirectament impactin sobre una millor situació dels i les joves d'un territori.

Segons la Ordre TSF/200/2018, de 29 de novembre, per dur a terme aquest programa les persones que es contractin hauran de complir els següents requisits:

- Estar en possessió d'una titulació universitària oficial de grau o haver superat el primer o segon cicle d'educació universitària, preferentment en pedagogia, psicopedagogia, psicologia, educació social, treball social.

- Acreditar formació complementària relacionada amb ocupació i/o ensenyament, o joventut.

- Tenir experiència laboral mínim de 2 anys en intervenció directe amb joves menors de 25 anys, que pot ser:

  • En l'àmbit del lleure, en projectes d'educació i/o ocupació a la comarca on desenvoluparà les tasques de persona tècnica referent,
  • O bé, en el sistema educatiu reglat (centres educatius d'ESO, Batxillerat o Formació Professional.

 

- Estar inscrit al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació, preferentment com a no ocupats.

També hauran d'acreditar que no han estat condemnades en sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, mitjançant certificació negativa del Registre central de delinqüents sexuals.

Totes les persones interessades s’hauran d’inscriure al SOC de Móra d’Ebre fins el proper dijous 20 de desembre de 2018.

L'Oficina Jove de la Terra Alta presenta la tercera edició del Concurs SALUT i JOVES en el marc del projecte "Tardor Jove Saludable". Aquest any la temàtica tracta sobre el col•lectiu LGTBI amb la finalitat de trencar mites i fomentar la igualtat, així com combatre la discriminació laboral i social per opció sexual i d’identitat de gènere.

Participants:
Obert als joves entre 14 i 35 anys empadronats a la comarca de la Terra Alta.

Procediment participatiu:
El concurs consisteix en contestar 10 preguntes relacionades amb el col•lectiu LGTBI. Les preguntes són tipus test i sol una resposta és correcta. Entre totes les persones que hagin encertat correctament les 10 preguntes es realitzarà un sorteig mitjançant una aplicació que, de forma aleatòria, escollirà la persona guanyadora. Només es podrà participar una vegada.

Termini:
L’aplicació restarà oberta des del 14 de novembre a les 11:00 hores, fins el dia 30 del mateix mes a les 14:00 hores. El resultat del guanyador/a es farà públic el dilluns dia 3 de desembre a través de les xarxes socials de l’Oficina Jove i es comunicarà a l’adreça electrònica i/o via telefònica a la persona guanyadora.

Premi:
El guanyador/a obtindrà una Càmera Esportiva 4K Esport Pro Ultra HD amb wifi.

Participa AQUÍ!

En el marc del projecte Tardor Jove Saludable s’han planificat diverses accions durant l’últim trimestre de l’any per tal de prevenir conductes de risc entre els joves, i per oferir alternatives d’oci saludable.

Com a última activitat abans de tancar l’any, oferim una sortida al parc temàtic Port Aventura el proper 27 de desembre. Després de proposar diverses opcions d’oci, heu estat vosaltres, els joves de la Terra Alta, els que heu escollit aquesta opció.

Participants:

Obert als joves entre 14 i 35 anys residents a la Terra Alta.

Preu:

La sortida tindrà un preu de 15 euros per persona, que inclouen el viatge amb autobús des de Gandesa i l’entrada al parc temàtic.

Inscripcions:

El termini per apuntar-se comença el dimarts, 4 de desembre, i finalitza el dimecres, dia 19, del mateix mes.

Per tal de formalitzar el procés d’inscripció, en primer lloc s’ha de realitzar una reserva de plaça trucant a l’Oficina Jove (977421659) o bé enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En segon lloc, s’ha d’omplir el full d’inscripció, que s’enviarà per correu electrònic, i entregar-lo presencialment a l’Oficina Jove (Edifici Telecentre de Gandesa) o bé reenviar-lo al mateix correu electrònic, juntament amb la fotocòpia del DNI, el resguard del pagament i l’autorització dels pares o mares (únicament els menors de 18 anys). En cas que no s’entregui la documentació abans del dia 19 de desembre es perdrà la reserva de plaça.

Hora i lloc de sortida:

El lloc de sortida serà l’estació d’autobusos de Gandesa, a les 9.00 hores. L’arribada es preveu sobre les 21.00 hores al mateix lloc.

Les places són limitades i s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció.

 

Des de l’Àrea de Joventut i l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Terra Alta, juntament amb altres agents del Departament d'Ensenyament i de Salut, hem dissenyat una jornada formativa per a professionals que treballen amb joves a la comarca de la Terra Alta per al proper dilluns dia 22 d'octubre de 2018.

L'objectiu d'aquesta proposta formativa és reflexionar sobre la pròpia idea que tenim dels adolescents i joves, identificar estratègies per afavorir l’acció tutorial i generar un espai de coneixement compartit que sigui dinàmic i fomenti el treball en xarxa.

La jornada anirà dirigida per l'educador social Fran Rojas, d'Educació + Humor.     

Programació:

09.15 Benvinguda i lliurament dels materials

09.25 Inauguració de la jornada a càrrec de Carles Luz, president del Consell Comarcal

09.30 Dinàmica: pujar a l’escenari

10.30 Activitat pràctica: adolescents i joves avui

11.15 Pausa-cafè

11.45 El cervell adolescent

12.30 Allò que ens preocupa dels joves

12.45 Dinàmica de re-connexió

13.00 Joves en positiu

14.00 Estratègies d’aprenentatge

14.20 Cloenda

 

INSCRIPCIÓ

Agenda d'activitats

Sense events

Facebook

Twitter